یکشنبه , 23 دی 1403 - 6:34 بعد از ظهر

نیروگاه 57 ساله دز در صدر بالاترین عملکرد تولید نیروگاه‌های برقابی کشور

 به گزارش نویدصنعت نیوز، حسن مردانی، رئیس گروه سرمایه گذاری دفتر سرمایه گذاری و تنظیم مقررات بازار آب و برق وزارت نیرو اظهار کرد: نیروگاه دز به عنوان مسن ترین نیروگاه برقابی کشور و به قدمت 57 سال بر اساس سه شاخص ضریب تولید، متوسط روزهای تعمیرات و درآمد جایگاه اول نیروگاه های برقابی در کشور است و نیروگاه های برق‌آبی دز و شهید عباسپور ضریب تولید بیشتری نسبت به نیروگاه های جوان تر دارند.

وی افزود: صنعت برق‌آبی کشور با کاهش سهم ظرفیت اسمی نیروگاه های برق آبی از کل ظرفیت اسمی نصب شده از 33% درصد از سال 1346 به 13% درصد در سال 1401 کاهش یافته است.

مردانی به کاهش سهم تولید ویژه ناشی از خشکسالی و کمبود آب پشت سد و یا عدم امکان بهره برداری از نیورگاه ها از 36% در سال 1346 به 4% در سال گذشته کاهش یافته است.

وی با اشاره به کاهش ضریب تولید نیروگاه های برق آبی از 24% در سال 1346به 14% در سال گذشته، تصریح کرد: مصرف داخلی برق نیروگاه ها طی زمان کاهش یافته است این در حالی است که شکاف مثبت درآمد-هزینه نیروگاه های برق آبی افزایش پیدا کرده است.

رئیس گروه سرمایه گذاری دفتر سرمایه گذاری و تنظیم مقررات بازار آب و برق وزارت نیرو اصلاحات صنعت نیروگاه های برق آبی را متذکر شد و گفت: علی رغم تدوین مقررات سرمایه گذاری بخش غیردولتی در احداث و بهره برداری نیروگاه برق آبی، مشارکت بخش غیردولتی تقریبا ناچیز است و تنها محدود به احداث نیروگاه های مقیاس کوچک(زیر 10 مگاوات) و در کل 150 مگاوات است.

وی افزود: تجدید ساختار عمودی و مجراسازی عمودی از نظر تفکیک مسئولیت، مدیریت و حسابداری سد از نیروگاه اتفاق نیفتاده است. عدم مجراسازی عمودی مسئولیت، مدیریت و حسابداری سد از نیروگاه منجر به این می شود که کسب و کار نیروگاه برق آبی زیان ده بوده و تمایلی برای بخش غیردولتی جهت سرمایه گذاری در کسب و کار احداث و بهره برداری از نیروگاه برق آبی نداشته باشند. این در حالی است که طبق گزارش های بین المللی، نیروگاه برق آبی جز نیروگاه های ارزان محسوب شده و توان رقابت با فناوری های جایگزین را دارد.

درباره ی نوید صنعت نیوز

مطلب پیشنهادی

چین آماده رمزگشایی از رازهای کیهانی با آشکارساز غول‌پیکر نوترینو JUNO!

در قلب چین، در اعماق 700 متری زیر زمین، یک پروژه علمی عظیم در حال شکل گرفتن است که می‌تواند درک ما از کیهان را متحول کند. آشکارساز نوترینوی جیانگ‌من (JUNO)، یکی از بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین آشکارسازهای نوترینوی جهان، مراحل پایانی ساخت خود را می‌گذراند و انتظار می‌رود تا پایان سال 2024 به بهره‌برداری برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *