به گزارش نوید صنعت نیوز، ساعت 19 و 30 دقیقه شب گذشته یکی از تونلهای معدن «طزره» دامغان بر اثر انفجار ناشی از تجمع گاز فرو ریخت. بلافاصله پس از وقوع این حادثه جلسه مدیریت بحران شهرستان دامغان تشکیل و نیروهای امدادی نیز از پایگاههای چشمه علی و دامغان به محل حادثه اعزام شدند. اگرچه ستاد مدیریت بحران استان سمنان اعلام کرد که هنوز علت دقیق حادثه انفجار معدن طرزه دامغان مشخص نیست اما گمانه زنی ها بر تجمع گاز دلالت دارد و متاسفانه مرگ شش کارگر محبوس بر اثر انفجار معدن طرزه به تایید رسیده است. حادثه انفجار در تونل رزمجای غربی معدن زغالسنگ طرزه در شمال شرقی شهرستان دامغان، شب گذشته ۱۲ شهریورماه رخ داد. عمق این تونل ۷۰۰ متر است و حادثه در عمق ۴۰۰ متری آن رخ داد.
این در حالیست که شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ هم در تونل شماره ۴۲ معدن بزرگ طرزه، از معادن چهارگانه شرکت زغال سنگ البرز شرقی، در کارگاه استخراج ۱۳ پیشرو انفجار رخ داد، دو کارگر زیر آوار ماندند و پس از ۱۳۰ ساعت پیکر بیجان آنها را بیرون کشیدند.
بررسی علل حادثه معدن طزره با حضور وزیر کار
سید صولت مرتضوی هم اکنون در محل حادثه حضور دارد و ضمن گفت و گو با کارگران و مسئولان معدن زغال سنگ طزره دامغان، موضوع علل انفجار در تونل رزمجاه معدن طرزه را بررسی میکند.
توقف فعالیت معدن طزره
محمد جعفر عبدالهی رئیس کل دادگستری استان سمنان در پی وقوع حادثه در معدن زغال سنگ رزمجاه در منطقه طزره واقع در حوزه قضایی دامغان، به مسئولان قضایی دامغان دستور داد، ضمن بازدید میدانی موقتاً بهمنظور بررسی استانداردسازی، رعایت نکات ایمنی و بررسی علل وقوع این حادثه، از ادامه فعالیت این معدن خودداری شود.
رئیس کل دادگستری استان سمنان درباره جزئیات این حادثه گفت: شب گذشته، تجمیع گاز در یکی از تونلهای معدن زغالسنگ البرز شرقی در منطقه طزره واقع در حوزه قضایی دامغان، به ریزش تونل و جان باختن 6 تن از معدنکاران انجامید که دستورات قانونی لازم برای پیگیری این حادثه صادر شد.
عبدالهی ادامه داد: متأسفانه در این معدن هر از گاهی حوادث ناشی از کار منجر به وقوع تلفات جانی شده و جان معدنکاران را بهمخاطره میاندازد، باید نکات ایمنی رعایت شده و با بسیج و نظارت تمامی دستگاههای مسئول، شاهد کاهش وقوع این قبیل حوادث باشیم.
وی تاکید کرد: مسئولان قضایی در کنار دیگر نهادهای اجرایی که وظیفه مدیریت بحران در این حادثه را برعهده دارند، با بررسی ابعاد مختلف علل وقوع این حادثه، به صورت موقت از ادامه فعالیت آن معدن خودداری کنند تا پس از بررسی استانداردسازی و رعایت نکات ایمنی و همچنین شناسایی مقصرین و معرفی به مراجع قانونی تحت نظر قضایی قرار بگیرند.
رئیس کل دادگستری استان سمنان تاکید کرد: منع فعالیت این معدن نباید به معیشت و پرداخت دستمزد نیروهای شاغل در آن لطمه وارد کند و با سرعت و دقت ایمن سازی پیگیری و مدیران مربوطه دستمزد کارگران در آن ایام را پرداخت کنند.
وی افزود: از آنجایی که این معدن میبایست تحت پوشش بیمه حادثه ناشی از کار باشد، مسئولان اجرایی و قضایی ضمن حضور در منازل هر یک از جان باختگان و ابراز همدردی با خانوادههای آنان، مسئولان قضایی دامغان پیگیریهای قانونی را برای پرداخت زودتر از موعد دیه حادثه دیدگان به وراث قانونی را انجام دهد.
رئیس کل دادگستری استان سمنان خاطرنشان کرد: این اطمینان خاطر برای خانوادههای شاغلین در این معدن وجود داشته باشد، دستگاه قضایی به حفظ امنیت جان و مال مردم حساس بوده و با افرادی که با بی توجهی و سهلانگاری، عامل به خطر افتادن سطح امنیت شهروندان در تمامی ابعاد شود. برخورد قانونی و بدون اغماض خواهد داشت.
اگرچه وزارت کار مرگ ۷۱۱ کارگر بر اثر حوادث کاری را در سال ۱۴۰۱ ثبت کرده است اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که ایمنی محیط کار کارگران نیازمند فرهنگسازی در محیط کار از سوی کارفرما و کارگر است چراکه هر بار که حوادث کار قربانی می گیرد ضرورت تحقق ایمنی های اولیه محیط کار بیش از پیش نمایان می شود.