سه شنبه , 20 آذر 1403 - 4:25 قبل از ظهر

 117 محدوده جدید معدنی در خراسان جنوبی شناسایی شد

 معاون وزیر صمت در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان صمت استان خراسان جنوبی از شناسایی 117 محدوده‌های معدنی جدید در این استان خبر داد.

 به گزارش نوید صنعت نیوز، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، با بیان اینکه حدود ۱۱۷ محدوده معدنی را شناسایی کردیم اضافه کرد: ۱۷ محدوده امیدبخش جدید طلا، ۶۰ محدوده مس، ۲۵ محدوده نیکل برای اولین‌بار در شرق ایران، ۹ محدوده منیزیت و ۶ محدوده سرب روی را در طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی خراسان جنوبی معرفی کردیم.

 شهیدی با بیان این‌که از مهر ۱۴۰۰ به مدت ۶ ماه برداشت‌های میدانی در مساحت حدود 15 هزار کیلومترمربع و ۲۰ سلول یک ۵۰ هزارم انتخاب شد و در هر کدام از این سلول‌ها سه‌لایه اطلاعاتی زمین‌شناسی، ژئوشیمی و زمین‌شناسی اقتصادی گردآوری شده است.

 معاون وزیر صمت با اشاره به مشارکت 200 کارشناس سازمان زمین‌شناسی در این طرح افزود: کارشناسان از ۱۵ مرکز استانی در سراسر کشور در خراسان جنوبی حضور داشتند و برای اولین‌بار تولید و تهیه اطلاعات پایه در طول زمانی یک سال انجام دهیم و این زمان نسبت به طرح‌های گذشته که 3 تا ۴ساله بود، دستاورد مهمی به شمار می‌آید.

 وی باتوجه‌به دستاورد زمانی مناسب اجرای این طرح تصریح کرد: در همه جای دنیا مواد معدنی زمان مصرف دارند و ما اگر نتوانیم گام‌به‌گام همانند کشورهای پیشرو در بخش معدن اکتشاف تکمیلی و تخصصی را انجام دهیم مواد معدنی اکتشاف شده در کشورمان دیگر ارزش گذشته را ندارند.

 رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی به مشارکت مؤثر دو دانشگاه صنعتی بیرجند و دانشگاه بیرجند در مطالعات میدانی طرح زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: هم‌زمان با انجام مطالعات میدانی توسط کارشناسان، تفاهم‌نامه‌هایی هم با دانشگاه صنعتی بیرجند و دانشگاه بیرجند انجام دادیم تا با برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارشناسان سازمان و اعضای سازمان نظام‌مهندسی معدن و همه شرکت‌کنندگان در این طرح به یک ادبیات یکپارچه برسیم.

شهیدی با اشاره به جایگاه استان خرسان جنوبی در اجرای این طرح، گفت: این استان جزو معدود استان‌هایی است که هم عناصر فلزی و هم عناصر غیرفلزی در آن وجود دارد. مس، طلا و عناصر راهبُردی و علاوه‌برآن سنگ‌های ساختمانی، گوهرسنگ‌ها، سنگ‌های نیمه قیمتی و زغال‌سنگ ارزش‌های معدنی خراسان جنوبی است.

 وی نقش مهم پیشرفت‌های فناوری در اکتشافات معدنی را مهم و سازنده دانست و ادامه داد همیشه فکر می‌کردیم که دیگر اکتشاف در سطح امکان‌پذیر نیست؛ ولی طرح تحول نشان داد با پیشرفت امکانات ما و فناوری‌ها جدیدی که در اختیار داریم، همچنان می‌توانیم مواد معدنی جدیدی را اکتشاف کنیم.

 شهیدی با بیان اتمام موفقیت‌آمیز طرح تحول خراسان جنوبی گفت: اکنون می‌توانیم یک بانک اطلاعاتی از مواد معدنی موجود در کشور داشته باشیم. نتایج طرح تحول در استان خراسان جنوبی به استحضار مقام عالی وزارت رسیده است. مدارک و یافته‌های این طرح را در اختیار معاونت معدنی وزارت صمت و سازمان ایمیدرو قرار دادیم تا بر اساس سیاست‌گذاری‌های آتی ایمیدرو یا بخش خصوصی ادامه کار فعالیت‌های زمین‌شناسی را در قالب اکتشافات عمومی و تفصیلی انجام دهند.

 رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان این‌که به دلیل ریسک بالای اکتشاف، کمتر بخش خصوصی وارد میدان می‌شود افزود: این یک کار حاکمیتی شده است، اما پس از مرحله اکتشاف، می‌توان به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی امیدوار بود.

گفتنی است شهیدی در این مراسم به رویکرد ویژه سازمان زمین‌شناسی و اکتشاف معادن برای استخراج مواد معدنی ویژه اشاره داشت و گفت باید در سه سال آینده ۲۶۰ هزار کیلومترمربع از کشور را که دارای پتانسیل معدنی فلزی است اکتشاف کنیم و به دنبال آن عناصر راهبُردی را هم اکتشاف کنیم.

درباره ی نوید صنعت نیوز

مطلب پیشنهادی

کتاب مایناپ، سند راهبردی هوشمندسازی معدن

به گزارش نوید صنعت نیوز، کتاب مایناپ، سند راهنما برای معدنکاری با رویکرد هوشمندسازی دیروز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *