فضاپیمای OSIRIS-REx که در سال ۲۰۱۶ به سمت سیارک بنو پرواز کرد، در حال بازگشت به زمین است. این فضاپیما قرار است نمونههایی از سنگ و گرد و غبار این سیارک را در سال ۲۰۲۳ در یوتا تحویل دهد.
به گزارش نوید صنعت نیوز به نقل از ناسا، نااین نمونهها میتوانند به دانشمندان کمک کنند که بیشتر درباره منشأ و تاریخچه منظومه شمسی، خطر برخورد سیارکها با زمین و احتمال وجود زندگی در فضا بدانند.
فضاپیمای OSIRIS-REx در سال ۲۰۱۸ به سیارک بنو رسید و دو سال را در حال مطالعه و تصویربرداری از آن گذراند. در سال ۲۰۲۰، فضاپیما با استفاده از یک بازوی رباتیک به سطح سیارک لمس کرد و گاز نیتروژن را برای بلند کردن مواد سطحی از آن رها کرد. سپس، فضاپیما برخی از این مواد را در یک کپسول جمعآوری کرد. در سال ۲۰۲۱، فضاپیما از سیارک جدا شد و در حال حاضر در مسیر بازگشت به زمین است.
سیارک بنو یکی از سیارکهای نزدیک به زمین است که در فاصله حدود ۳۰۰ میلیون کیلومتری زمین قرار دارد. این سیارک به اندازه یک ساختمان ۵۰ طبقه است و گفته میشود که حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش در زمان تشکیل منظومه شمسی به وجود آمده است. بنابراین، این سیارک میتواند شاهدی از شرایط اولیه منظومه شمسی باشد.
مأموریت فضایی OSIRIS-REx یکی از پیشرفتهای علمی و فناوری ناسا است که هدف آن افزایش دانش ما درباره فضا و سیارکها است. این مأموریت همچنین میتواند به ما کمک کند که بتوانیم در آینده از خطر برخورد سیارکها با زمین جلوگیری کنیم و شاید حتی منابع معدنی این سیارکها را استخراج کنیم.