پنجشنبه , 1 آذر 1403 - 2:14 بعد از ظهر

ثریا در مدار 750 قرار گرفت

ماهواره ثریا با جرم تقریبی ۵۰ کیلوگرم متعلق به پژوهشگاه فضایی ایران (وزارت ارتباطات)روز شنبه 30 بهمن با موفقیت به فضا پرتاب شد و در مدار ۷۵۰ کیلومتری قرار گرفت.

زارع پور، وزیر ارتباطات این خبر را اعلام کرده است و آن را دهمین پرتاب فضایی دولت سیزدهم نامیده است.
ماهواره ثریا
، یک ماهواره سنجش از راه دور و از سری ماهواره‌های تحقیقاتی SRI ساخت پژوهشگاه فضایی ایران است که توسط سازمان فضایی ایران ساخته شده‌است و در ۳۰ دی ۱۴۰۲ توسط موشک ایرانی قائم ۱۰۰ به مدار نزدیک زمین ارسال شد.

ماهواره‌بر قائم۱۰۰ که قابلیت حمل تا صد کیلوگرم را دارد، در سومین پرتاب آزمایشی خود، این محموله تحقیقاتی با جرم تقریبی۵۰KG را در مدار ۷۵۰KMدایروی قرار داده‌است. قائم از نوع سوخت جامد است که توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران ساخته شده‌است.

نخستین حضور ایران در مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین
این برای نخستین بار است که یک موشک ماهواره بر و ماهواره ایرانی به ارتفاع ۷۵۰ کیلومتری دست پیدا می‌کند.

این ارتفاع از جمله مدار مدار پایینی زمین (LEO) به حساب می‌آید و به ماهواره‌هایی گفته می‌شود که در فاصله نسبتاً کمی از سطح زمین قرار دارند که به آنها ماهواره‌های مدار پایینی زمین یا لئو (LEO) نیز گفته می‌شود.

بیشترین ارتفاع این نوع ماهواره‌ها از سطح زمین بین ۱۶۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتر (۱۰۰–۱۲۴۰ مایل) از سطح زمین است؛ مسیر حرکت این ماهواره‌ها از غرب به شرق و هم‌جهت با دَوَران زمین به دور خودش است و زمان یک دور چرخش به دور زمین در این مدارها، حدود ۹۰ دقیقه است.

ایران قبلا تلاش کرده بود ماهواره ظفر را در مدار ۵۳۰ کیلومتری قرار دهد اما به سبب مشکلات موشک حامل ماهواره موفق نشده بود.

درباره ی نوید صنعت نیوز

مطلب پیشنهادی

پژوهشکده معدنکاری هوشمند در دانشگاه صنعتی اصفهان راه اندازی شد

در پژوهشکده معدن‌کاری هوشمند چهار عضو هیئت‌علمی اصلی، سه عضو هیئت‌علمی پاره‌وقت،۱۰ محقق تمام‌وقت،۱۲ محقق پاره‌وقت،۱۳ دانشجوی کارشناسی‌ارشد و دکتری از رشته‌های مهندسی معدن، برق، کامپیوتر و مکانیک مشغول به فعالیت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *