افتتاحیه مدرن بازی هایی آسیایی 2023 در هانگژو چین، نمایشی خیره کننده از فناوری واقعیت افزوده و هوش مصنوعی بود که توجه بسیاری را به خود جلب کرد. برگزاری چنین رویدادی، نه تنها یک خودنمایی خیره کننده از توسعه فناوری های دیجتالی در کشور چین،بلکه نگرشی زیست محیطی از این بازی ها را از سوی ابرقدرت آسیا، به دنیا نشان داد.
به گزارش نوید صنعت نیوز، بازیهای آسیایی هانگژو ۲۰۲۳ روز گذشته ۲۳ سپتامبر آغاز شد و تا ۸ اکتبر ۲۰۲۳ در هانگژو، جمهوری خلق چین برگزار می شود. برای اولین بار در یک رقابت جهانی، ورزشهای الکترونیکی به عنوان رشته مستقل با هفت بازی، رقابت بر سر کسب مدال خواهد داشت.
این رقابت ها در سال ۲۰۱۸ به عنوان یک رشته نمایشی معرفی شدند و اکنون به عنوان یک رقابت اصلی پرطرفدار در این دوره بازی های آسیایی اجرا می شود. ۸ رویداد مدالآور و ۲ رویداد نمایشی در این دوره با حضور سازمانها و ورزشکاران که آخرین توسعههای فناوری دیجیتال را به نمایش میگذارند، رقابت خواهند کرد.
ورزشهای الکترونیکی بیش از پیش آینده هوش مصنوعی و پردازش دادهها در مقیاس گسترده را به دنیا نشان می دهد. مسیری که فناوری پیش روی بشر قرار داده است. این ورزش ها، اغلب شامل رقابتهای ویدیویی چندنفره است و مهارت های ذهنی، سرعتی و هوش دیجتال بازیکنان در آن حرف اول را می زند.
نقش پر رنگ هوش مصنوعی و بازیهای شبیهسازی
افتتاحیه بازی های هانگژو، اولین مراسم جهانی است که نورپردازی دیجیتال و نوآوری در فناوری را به دنیا نشان می دهد. در این مراسم ضمن ادای احترام به میراث فرهنگی جمهوری خلق چین، جلوه ای باشکوه از چشمانداز فناورانه این کشور، با عناصر هوش مصنوعی و فناوری سبز و دوستدار محیط زیست اجرا شد.
ایجاد تصاویری خیره کننده با فناوری دیجیتال نقطه برجسته مراسم افتتاحیه بود. در این مراسم افتتاحیه، رودخانه کیانتانگ و پل نمادین گونگچن که دوران باستان و مدرن را به هم متصل می کند، از طریق هماهنگی صفحه نمایش زمینی و صفحه نمایش استریوسکوپی و از طریق طراحی جلوه های بصری سه بعدی و تصاویر مجازی با چشم غیر مسلح مستقیماً روی صحنه نمایش داده شد. ادغام فناوری سه بعدی چشم غیر مسلح، واقعیت افزوده (AR) و هوش مصنوعی (AI) تجربه ای تازه و هیجان انگیز را برای بینندگان در سراسر جهان به نمایش گذاشت.
«مشعلدار دیجیتالی» طلایی بزرگ روی رودخانه کیانتانگ چرخید و برج مشعل را همراه با یک مشعلدار واقعی در هانگژو روشن کرد، بیش از 100 میلیون کاربر آنلاین به عنوان یک “دارنده مشعل دیجیتال” بزرگ از طریق فناوری واقعیت افزوده (AR) گرد هم آمدند و اولین مراسم نورپردازی “ادغام مجازی و واقعیت” را در یک رویداد ورزشی در مقیاس بزرگ اجرا کردند.
افتتاحیه مدرن بازی های آسیایی هانگژو ثابت کرد که این نه تنها یک رویداد ورزشی، بلکه تلفیقی خلاقانه از فناوری و هنر سنتی چینی است. مفهوم طراحی برج مشعل اصلی الهام گرفته شده از “منفذ جزر و مدی رودخانه کیانتانگ” است که به عنوان یکی از بزرگترین حفره های جزر و مدی در جهان شناخته شده است.
اجرای رویدادی سبز، بینش اصلی رقابت های آسیایی هانگژو
شرکت صنعتی دافنگ ،شرکت مستقر در ژجیانگ ارایه کننده این صنعت تلاش کرد ورزش و فرهنگ را با فناوری ادغام کند. این شرکت در بیانیه ای در رابطه با برج مشعل که ساختاری شبیه موج جزر و مدی رودخانه دارد گفته است: “سازه یک سیستم مکانیکی بیومیمتیک است که برج مشعل از 19 ستون با شکل منحصر به فرد تشکیل شده است که ظاهری موج مانند ایجاد می کند. فضای داخلی برج مشعل دارای ساختاری پویا است که قادر به ارائه دو شکل است، حالت “موج پیچدار”، که در ارتفاع تقریباً 10 متری قرار دارد، شبیه ابرهای فرخندهای که اغلب در هنر سنتی چین یافت میشود و یک “موج” در حال باز شدن. همانطور که ارتفاع آن به حدود 19 متر می رسد، منعکس کننده حفره جزر و مدی رودخانه کیانتانگ است.
همچنین از نظر سوخت، دافنگ با همکاری شرکت جیلی از متانول بدون کربن استفاده کرد که کاملاً با فلسفه محیطزیستی که هدف بازیهای آسیایی هانگژو است هماهنگ بود.جیلی گفت که با یک تن متانول صفر کربنی که برای این رویداد تولید میشود، میتواند از انتشار 1.375 تن دیاکسید کربن یا CO2 جلوگیری کند و به یک سیستم انتشار بدون کربن حلقه بسته دست یابد.
بازیهای آسیایی نوزدهم قرار است بزرگترین بازیهای تاریخ باشند، با حضور بیش از ۱۲ هزار ورزشکار از ۴۵ کشور و منطقه که در ۴۰ ورزش، ۶۱ رشته و ۴۸۱ رویداد رقابت خواهند کرد.
به دلیل محبوبیت رویدادهای ورزشهای الکترونیکی بلیط های این رقابت ها از طریق قرعهکشی به فروش رفتند. دلیلدیگری برای اینکه رقابت های 2023 هانگژو نقطه عطفی در ورزش های الکترونیکی و توسعه فناوری در جهان و به ویژه در آسیا باشد.