پنجشنبه , 6 دی 1403 - 4:19 بعد از ظهر

از #مازوت سوزی [هنوز] خبری نیست…

یادداشت مصطفی نباتی نژاد-رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان

صبح دیروز به اتفاق تعدادی از همکاران، بازدیدی از نزدیکترین #نیروگاه به شهر داشتیم..
نیروگاه شهید منتظری با قدمتی ۳۷ ساله، واقع در شمال غربی شهر و با راندمان ۳۴ درصد که حدود نیمی از مصرف برق اطراف خود را تامین میکند. ده سالی میشود که به بخش خصوصی واگذار شده و دو سالی هم هست که در زمان شدّت سرما و افزایش مصرف گاز خانگی مجبور می شود برای تامین سوختش از مازوت کمک بگیرد!
البته مالک اصفهانی اش به ما اعلام میکند: اگر دست خودم بود حاضر بودم ضرر کنم، ولی مازوت نسوزانم!
مدیران کهنه کار و نوپای آن هم در اندیشه ی تحول فناورانه برای افزایش ظرفیت تولید و کاهش مصرف سوخت هستند و ایده های نوینی همچون تامین مالی از بازار جهانی کربن در سر دارند که انصافا جای قدردانی دارد.
در حین توضیحات اعلام میکنند:علیرغم تلاش های شبانه روزی دولت و بخش خصوصی، متوسط رشد سالانه تولید برق کشور ۳ درصد و متوسط رشد مصرف ۵ درصد رکورد زده است! و این روندهای نگران کننده نشان دهنده ی یک ناترازی بحرانی است که بلای جان ما ایرانیان شده.
از طرفی فشارهای اقتصادی و پایین بودن قدرت خرید بسیاری از مردم اجازه کنترل مصرف با آزادشدن قیمت ها را نمیدهد و از طرف دیگر، پایین بودن قیمت،  مصرف زدگی مهارنشدنی را منجر شده؛ و این چنین است که #مصرف_زدگی در زمستان برای تامین برق خانگی به اجبار روزهای آلوده به سوغات می آورد و در تابستان چراغ تولید و اقتصاد را خاموش میکند..
و افسوس که این دور باطل، این سالها بطور فزاینده ای رو به رشد است..
کارشناسان [بطور مطلق]راهکار مساله را واقعی شدن قیمت ها و تخصیص مشوّق های هدفمند میدانند که این مُهِم، پذیرش اجتماعی و تدبیر در حکمرانی را میطلبد.
تیم مدیریت شهری نیز بواسطه ماموریت خود برای مراقبت از #شهر_زندگی نگران از توسعه متراکم صنایع  در بیخِ گوش شهر است و به همه صنایع مستقر در این نزدیکی پیشنهاد میدهد که از شهر دور شوند! به سهم خود هم قول میدهد که به آنها کمک کند تا زیانشان جبران شود؛اما متاسفانه اختیار ها محدود است و تحقق این دست پیشنهادها به اراده های بالاتری نیاز دارد!
بعد از یک گفت و گوی مفصل به بازدید از کارخانه رفتیم. خوشبختانه مشعل ها هنوز مازوت نمیسوزانند؛ لذا مسئولیت فرد فردِ ما و شماست که از همدیگر بخواهیم در سرما و گرما مصرف بهینه انرژی داشته باشیم تا  شهر به نَفَس نَفَس زدن نیفتد؛ و از مسئولین امر هم بخواهیم تا تدبیر کنند و در زمان بحران راههای جایگزین تجربه کنند.

درباره ی نوید صنعت نیوز

مطلب پیشنهادی

نقش خشکی «زاینده رود» بر افزایش تورم در اصفهان| مهاجرت و فروپاشی یک تمدن کهن؛ خطری که دور نیست

عاطفه علیان: تورم به معنای افزایش مداوم قیمت کالاها و خدمات در اقتصاد است، وقتی تورم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *