پنجشنبه , 20 دی 1403 - 7:57 قبل از ظهر

واکسن جدیدی که می‌تواند از عفونت‌های بیمارستانی پیشگیری کند

محققان دانشگاه ادینبورگ یک واکسن جدید طراحی کرده‌اند که با تحریک سیستم ایمن بدن علیه باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک، مانع از رشد و گسترش آن‌ها می‌شود. این واکسن در آزمایشگاه بر روی موش‌ها موفق بوده و امیدوار است که در آینده نزدیک به مرحله آزمایش بالینی برسد.

به گزارش نوید صنعت نیوز به نقل از نیواطلس ، یک واکسن جدید که می‌تواند عفونت‌های بیمارستانی را کاهش دهد، توسط محققان دانشگاه ادینبورگ توسعه یافته است. این واکسن با تحریک سیستم ایمنی بدن علیه باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک، مانع از رشد و گسترش آن‌ها می‌شود. این واکسن در آزمایشگاه بر روی موش‌ها موفق بوده و امیدوار است که در آینده نزدیک به مرحله آزمایش بالینی برسد.
عفونت‌های بیمارستانی یا همان عفونت‌های ناشی از مراقبت بهداشتی، در سراسر جهان یک مشکل جدی بهداشت عمومی هستند. این عفونت‌ها معمولاً در بخش‌های مختلف بیمارستان، از جمله ICU، جراحی، پزشکی و زنان و زایمان رخ می‌دهند. برخی از عامل‌های عفونی که باعث این عفونت‌ها می‌شوند، شامل استافیلوکوک طلایی (MRSA)، کلستریدیوم دیفیسل (C. difficile) و پسودوموناس آروژینوزا (P. aeruginosa) هستند. این باکتری‌ها به دلایل مختلف به آنتی‌بیوتیک‌های رایج مقاوم شده و درمان آن‌ها دشوار و گران است.
برای رفع این چالش، تیم پژوهشگران دانشگاه ادینبورگ با همکاری شرکت داروسازی Synbiotix، یک واکسن جدید طراحی کرده‌اند که با استفاده از تکنولوژی DNA تولید شده است. این واکسن حاوی قطعات DNA است که کدهای ژنتیک برخی از پروتئین‌های سطح باکتری را حمل می‌کنند. این پروتئین‌ها نقش مهمی در تثبیت باکتری در بافت‌های بدن دارند و همچنین سبب القای پاسخ التهابی شدید در سلول‌های مخاطب می‌شوند. با تزریق این قطعات DNA به بدن، سلول‌های ایمن سامانده شده و قادر به شناسایی و حذف باکتری هستند.
پژوهشگران نشان دادند که این واکسن در کاهش تعداد باکتری در روده، پوست و روده فروبینده (colon) موش‌های آلوده به MRSA، C. difficile و P. aeruginosa مؤثر است. همچنین، این واکسن باعث کاهش التهابات ناشی از عفونت در بافت‌های آسیب دیده شده است. این نتایج نشان می‌دهند که این واکسن می‌تواند یک راه حل جدید و قابل امید برای پیشگیری و درمان عفونت‌های بیمارستانی باشد.
پژوهشگران امیدوارند که بتوانند این واکسن را در آزمایش‌های بالینی بر روی انسان‌ها امتحان کنند و اثرات آن را بر روی سلامت عمومی بررسی کنند. آن‌ها معتقدند که این واکسن می‌تواند به کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، هزینه‌های درمانی و مرگ و میر ناشی از عفونت‌های بیمارستانی کمک کند.

درباره ی نوید صنعت نیوز

مطلب پیشنهادی

شش بانوی پژوهشگر دانشگاه صنعتی اصفهان در جمع پراستنادترین پژوهشگران کشور

براساس آخرین گزارش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، ۶۶۵ بانوی پژوهشگر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *