جمعه , 25 آبان 1403 - 3:40 قبل از ظهر

لزوم سیاست‌گذاری ویژه در حوزه هوش مصنوعی برای توسعه اقتصادی کشور

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: رسیدن به گسترش فعالیت‌های هوش مصنوعی مستلزم سیاست‌گذاری ویژه است.

به گزارش نوید صنعت نیوز، به نقل از ستاد اطلاع رسانی جایزه مصطفی(ص)، حسین ربانی امروز-شنبه هشتم مهرماه- در رویداد سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی اظهار کرد: توسعه چشم‌گیر فناوری‌های هوش مصنوعی و به تبع آن رشد درآمدهای اقتصادی این حوزه که از یک دهه پیش آغاز شده، موازنه قدرت را در سال‌های آتی تغییر خواهد داد. به جرعت می‌توان گفت اگر سرمایه کشورها روزگاری طلای سیاه یا همان نفت بود، امروز می‌توان گفت طلای بی‌رنگ یا همه‌رنگ و داده‌های انبوه است و کشورهایی که هنر و فناوری فراوری این داده‌ها یعنی هوش مصنوعی را بیشتر داشته باشند، قدرتمندتر خواهند بود.

وی افزود: هوش مصنوعی فناوری قدرت‌آفرین سال‌های پیش‌رو است و این مهم به مدد آمارهای جهانی و کلان‌داده‌ها قابل تصدیق است بنابراین حصول سهم 20درصد ناشی از هوش مصنوعی در درآمدهای ناخالص ملی که در اسناد چشم‌انداز بسیاری از کشورها مطرح شده، نه یک کار خوب که یک الزام است. 20درصد درآمد ناخالص ملی در کشور ما درحال حاضر حدود 200میلیارد ریال است.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان تصریح کرد: آینده بازار کسب و کارهای هوش مصنوعی با فرض رشد اقتصادی ناچیز در کشور، حدود 200میلیارد دلار است. این عدد که بیش از دو برابر درآمدهای نفتی کشور است، بسیار جذاب و چشم‌گیر است. لکن نه‌تنها دور از واقعیت نیست بلکه سهم اندکی از واقعیت اقتصاد است. اگر اندکی دقیق‌تر اقتصاد ایران را واکاوی کرده و درآمد ناخالص بخش کشاورزی، صنعت و خدمات را ارزیابی نماییم، متوجه می‌شویم که سهم 12 درصد کشاورزی و 38درصد صنعت درمقابل سهم 47درصد خدمات در چند سال گذشته درحال کاهش است.

وی ادامه داد: خدمات یا همان افزایش بهره‌وری درحال بزرگ شدن در اقتصاد ایران است. اگر سهم خدمات یا افزایش بهره‌وری در سایر اقتصادهای درحال توسعه دنیا نیز ارزیابی گردد، این سهم در این کشورها هم درحال افزایش است. سهم بالای خدمات در اقتصاد ایران و جهان، نقش ویژه هوش مصنوعی بعنوان فناوری اصلی افزایش بهره‌وری و توسعه خدمات را نشان می‌دهد.

ربانی با اشاره به فضای کسب و کار گسترده در حوزه هوش مصنوعی گفت: همه این نکات نشان‌دهنده فضای کسب و کار گسترده برای کارآفرینان، دانشگاهیان، شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های اقتصادی بزرگ، متوسط و کوچک است. رسیدن به گسترش فعالیت‌های هوش مصنوعی مستلزم سیاست‌گذاری ویژه است.

وی افزود: توسعه حکمرانی داده مبنا، گسترش پلتفرم‌های داده‌های باز، حمایت ویژه از پژوهش‌های هوش مصنوعی و اهدای گرنت‌های اختصاصی، سرمایه‌گذاری ویژه دستگاه‌ها و واحدهای اقتصادی در کسب و کارهای حوزه هوش مصنوعی، ایجاد زیرساخت‌ها بصورت نرم‌افزاری و برنامه‌های ویژه بخش‌های اقتصادی در راستای صادرات فناوری‌های هوش مصنوعی حداقل برنامه‌هایی هستند که هر یک از مجموعه‌ها و دستگاه‌های دولتی به حد خود می‌توانند متولی اجرای آن‌ها باشند.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان تصریح کرد: در بنیاد نخبگان استان اصفهان، برخی فعالیت‌ها در راستای دستیابی به اهداف گفته شده، از دو سال گذشته در حوزه آموزشی و پژوهشی آغاز شده است اما در حوزه اقتصادی فرصت خوبی وجود دارد و این رویداد در همین راستا برگزار شده است.

وی در ادامه گفت: از سال گذشته نمونه‌های کوچک این رویداد در سطح استانی برگزار شد و شرکت‌های فولاد مبارکه و گروه انتخاب نیازهای خود را اعلام کرده و بودجه‌هایی به برخی پروپزال‌ها اختصاص یافت و موضوعات رفع نیاز هوش مصنوعی این دو صنعت انجام شد. 14 تیم دانشگاهی و شرکت‌های توانمند در این حوزه با شرکت فولاد مبارکه همکاری کردند.

ربانی تاکید کرد: بنیاد نخبگان در این رویداد نیز درصورتی که نیاز به اقدامات پیش از عقد قرارداد و ساخت مسئله اصلی باشد، نقش‌آفرینی و حمایت خواهد کرد.

درباره ی نوید صنعت نیوز

مطلب پیشنهادی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان: همکاری همگانی برای پیشگیری از حریق‌های مراتع ضروری است

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، در گفتگو با خبرنگار نویدصنعت نیوز بر اهمیت همکاری تمامی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *