چهارشنبه , 28 شهریور 1403 - 12:49 بعد از ظهر

سازمان زمین‌شناسی ایران پیشنهاد داد: شبکه و پایگاه داده علوم‌زمین برای کشورهای شانگهای

در نشست بین‌المللی علوم زمین و سرمایه‌گذاری معدن‌کاری سبز اوراسیا- 2023 که در چین برگزار شد، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران پیشنهاد ایجاد یک شبکه منسجم و پایگاه داده علوم‌زمین برای کشورهای عضو شانگهای را مطرح کرد.

به گزارش نوید صنعت نیوز،جعفر عمرانی معاون زمین‌شناسی این سازمان در نشست بین‌المللی علوم زمین و سرمایه‌گذاری معدن‌کاری سبز اوراسیا- 2023 که در حاشیه مجمع اقتصادی اوراسیا در شهر شیان چین برگزار شد، حضور یافت.

در این نشست که با هدف تقویت همکاری‌های علوم زمین و معدن بین کشورهای عضو شانگهای تشکیل شد، نمایندگان ایران، چین، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان و همچنین کشورهای ناظر بلاروس، ارمنستان و ترکیه شرکت داشتند.

در افتتاحیه این نشست که با سخنرانی مسئولان و وزرای اقتصاد کشورهای عضو آغاز شد، 11 کشور عضو و ناظر در یک میزگرد در دفتر سازمان زمین‌شناسی چین به بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل علوم زمین پرداختند و نقطه نظرات نمایندگان کشورهای حاضر در مورد نقش علوم زمین در جامعه بشری، محیط زیست، تغییرات اقلیم و معدن‌کاری به صورت خلاصه ارائه شد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران به عنوان نماینده جامعه زمین‌شناسان کشور، پروژه‌ای را برای ایجاد یک شبکه منسجم و پایگاه داده علوم‌زمین برای کشورهای عضو شانگهای پیشنهاد داد.

هدف از این پروژه تسهیل دسترسی به اطلاعات زمین‌شناسی، ارزیابی منابع معدنی، تبادل دانش فنی و آموزش استعدادهای بین‌المللی علوم‌زمین است. در این راستا، سازمان زمین‌شناسی ایران تاریخچه زمین‌شناسی کشور، معرفی خود و زمینه‌های سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه اکتشاف، معدن و صنایع معدنی را مطرح کرد.

در این جلسه، نماینده ایران نظرات خود را در مورد پروژه‌های تحولی و نوع همکاری بین دو سازمان ابراز کرد. سازمان زمین‌شناسی چین نیز علاقه‌مندی خود را به ادامه همکاری که از سال 2015 با امضای یک تفاهم‌نامه شروع شده بود، اعلام کرد. برای شروع مجدد همکاری، پیشنهاد شد که یک تفاهم‌نامه جدید با سرفصل‌های منطبق بر راهبردهای جدید سازمان زمین‌شناسی ایران امضا شود.

این تفاهم‌نامه شامل موضوعاتی مانند پروژه‌های تحولی، نقشه‌های زمین‌شناسی سه‌بعدی، دانش تفسیر داده‌های ژئوفیزیک هوایی و … است. در پایان این نشست، صورتجلسه مورد توافق 11 کشور که بر پایه ارتقای همکاری بین کشورهای عضو شانگهای در زمینه علوم زمین بود، تصویب و امضا شد. این صورتجلسه حاوی مواردی است که به تقویت ارتباطات استراتژیک توسعه ملی علوم‌زمین، همکاری‌های بین‌المللی در ارزیابی بالقوه منابع معدنی و بررسی‌های زمین‌شناسی، تقویت به اشتراک‌گذاری اطلاعات بین‌المللی علوم‌زمین، تقویت تبادل و آموزش استعدادهای بین‌المللی علوم‌زمین، مهارت‌ها و بازدیدهای دانشگاهی مابین کشورهای عضو منجر می‌شود.

درباره ی نوید صنعت نیوز

مطلب پیشنهادی

بی برقی تولید فولاد ایران را ۵.۴ درصد کاهش داد

به گزارش نوید صنعت نیوز، بی برقی تولید فولاد ایران را ۵.۴ درصد کاهش داد/ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *