نوید صنعت نیوز: آیت الله سید ابراهیم رئیسی، در دومین روز سفر خود به نیویورک، در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد،بار دیگر از مواضع قاطعانه جمهوری اسلامی ایران در برخورداری از فناوری صلح آمیز هسته ای دفاع کرد.
رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه: جمهوری اسلامی ایران همانند دو دهه گذشته به هیچ عنوان از حقوق مسلم ملت خود برای بهرهمندی صلحآمیز از فناوری هستهای کوتاه نخواهد آمد؛ افزود: تنها مجرم اتمی جهان، نه تنها به تعهدات خود ذیل ان.پی.تی مبنی بر خلع سلاح اتمی عمل نمیکند بلکه با اعمال تحریمهای یکجانبهی غیرقانونی، اصول مسلم حقوق بینالملل و منشور ملل متحد را نقض و حقوق ملتها را پایمال میکند. اما این تحریمها بر عزم قاطع ملت ما در مسیر پیشرفت کشور، بیتأثیر بوده است. وقت آن رسیده که آمریکا به بحران تصمیم گیری خود پایان دهد و مسیر صحیح را انتخاب کند.
رئیسی، سخنرانی تاریخی خود را با اشاره به جایگاه والای کلام الله مجید آغاز کرد و گفت: مفاهیم قران وحدت بخش و تعالیم متعالی، الهامبخش، انسانساز، جامعهساز و تمدنساز انبیا برای جوامع بشری، ابدیاند و هرگز نمیسوزند. آتش توهین و تحریف، هرگز حریف «حقیقت» نخواهد شد.
رئیس جمهور کشورمان، در این سخنرانی، به اهمیت ارزش و منزلت خانواده در جهان اشاره داشت و با بیان اینکه تلاش برای حذف مفاهیم پدر، مادر و خانواده طبیعی یک جنایت علیه بشریت است خاطر نشان کرد: حفاظت از حریم خانواده و ازدواج، که از وصلت یک زن و یک مرد شکل میگیرد، یک واقعیت جهانی است که باید به دستور کار مشترک جهانی تبدیل شود. مقابله با چنین رویکردهایی وظیفه انسانی ماست. ما امروز نیازمند جنبش جهانی تعهد به خانواده هستیم تا همه اعضای خانواده زندگی گرم در کنار یکدیگر را تجربه کنند.
در مهمترین بخش سخنرانی آیت الله رئیسی، تغییر معادلات جهات از سمت غرب و شکل گیری نظم بین المللی نوظهور مورد توجه قرار گرفت. رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه معادله سلطه غربی برای جهان، دیگر جواب نمیدهد اضافه کرد: نظم کهنه لیبرال که در خدمت منافع سلطهگران و سرمایهداران سیریناپذیر بود کنار زده شده؛ و در یک کلام، پروژه آمریکایی کردن جهان شکست خورده است.
وی در حالیکه پشت تریبون سازمان ملل متحد در یکی از ابرقدرتمند ترین کشورهای جهان (آمریکا) ایستاده بود، شجاعانه از اهمیهمکاریهایای منطقه ای برای کنار گذاشتن سلطه جهانی سخن گفت و بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران از حداکثر همگرایی اقتصادی و سیاسی درون و میانمنطقهای حمایت میکند و علاقمند است تا براساس عدالت، با همه جهان، تعامل داشته باشد.
گاردین در واکنش خود به این بخش از سخنان ابراهیم رئیسی نوشت: : سخنرانی پیروزمندانه رئیسی با ادعای غلبه بر تلاشهای اطلاعاتی ایالات متحده برای سرنگونی دولت خود، تاکید کرد که آینده متعلق به کشورهای حوزه اوست و دوران غرب به پایان رسیده است.
خبرگزاری آناتولی این بخش از سخنان رئیس جمهورمان را که بر پایان دوره سلطه آمریکا بر جهان تاکید داشت برجسته ساخت و نوشت رئیس جمهور ایران در سخنرانی روز سه شنبه خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «جهان در بحبوحه ظهور نظم جدید بین المللی و «مسیر برگشت ناپذیر است» در حال تغییر است».
ابراهیم رئیسی، بلوک بندی مجدد جهان را ناشی از ذهنیت جنگ سرد دانست و خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه بر این باور است که نباید اجازه داد شرق و غرب جدیدی شکل بگیرد. این حرکت، ارتجاعی و به ضرر امنیت و رفاه ملتهاست. ناامن کردن کریدورهای تجاری، تنزل درجه کشورها از متحد به وابسته، ممانعت از رشد اقتصادی کشورهای مستقل، و ایجاد جنگهای نیابتی در آسیا و اروپا بخشی از همین زنجیره شوم است.
رئیس جمهوری ایران سیاست کشورمان را در تقابل با این رویکرد، سیاست «همسایگی و همگرایی» مطرح کرد و ادامه داد: سیاست همسایگی، سیاستی خیرخواهانه برای منطقه است و بر این اساس، همکاریهای گسترده اقتصادی و تقویت پیوندهای زیرساختی در صدر دستور کار منطقهای قرار میگیرد. جمهوری اسلامی هر دستی را که برای دوستی دراز شود، به گرمی میفشارد. همسایه مستقل و قدرتمند برای منطقه فرصت است.
وی با اشاره به رویکرد، پیونده دهنده جهان شمال با جهان جنوب، گفت: ایران با عضویت در ساز و کارهای منطقهای و بینالمللی، ظرفیتهای خود را برای شکلدهی به نظمی عادلانه به اشتراک گذاشته است؛ و با اولویت دادن به تکمیل راهگذرهای تجاری از جمله راه گذر شمال – جنوب که پیونددهنده جهان شمال با جهان جنوب است، منافع پایدار اقتصادی را برای همه ملتهای منطقه تضمین میکند.
رسانه الشرق الاوسط نیز با واکنش به این بخش از سخنرانی رئیس جمهور نوشت : رئیسی اذعان داشت که ایران و روسیه از دیرباز روابط مستحکمی از جمله همکاریهای دفاعی داشته اند. اما او ارسال سلاح به مسکو را از زمان آغاز جنگ رد کرد. او گفت: «اگر سندی دارند مبنی بر اینکه ایران بعد از جنگ به روسها سلاح یا پهپاد داده است، باید آن را تهیه کنند.»
آسوشیتدپرس نیز با واکنش به این صحبت های ابراهیم رئیسی نوشته است: رئیسی گفت که کشورش “به دنبال روابط خوب با همه کشورهای همسایه” در خاورمیانه از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی است. رئیسی به دیگر کشورهای منطقه هشدار داد که به اسرائیل متحد آمریکا خیلی نزدیک نشوند و گفت که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی ایجاد امنیت نمیکند.
رئیس جمهور کشورمان در این سخنرانی از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای به اشتراک گذاری ظرفیتهای بینظیر طبیعی و فنی خود در حوزه تولید و انتقال انرژیهای پاک به منظور کاهش و مدیریت آثار مخرب تغییر اقلیم، با دیگر کشورها نیز گفت.
رئیسی ایران را کشوری با فرصتهای بینظیری برای سرمایهگذاری معرفی کرد و گفت: اولویت دادن جمهوری اسلامی به همکاریهای اقتصادی، فرصتی برای کشورهای منطقه و جهان محسوب میشود.
آقای رئیسی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، از نقض تعهدات آمریکا و اروپا در قبال برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت انتقاد شدید کرد و خواستار اعتمادسازی و رفع تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی شد.وی گفت ایران از حق خود برای بهرهمندی صلحآمیز از فناوری هستهای بر اساس مفاد برجام دفاع می کند و تأکید کرد که سلاح هستهای جزء دکترین دفاعی ایران نیست و این موضوع توسط مراجع بینالمللی تأیید شده است.
به نظر می رسد، حضور گسترده نمایندگان کشورهای جهان در سخنرانی ابراهیم رئیسی و اخراج نماینده اسرائیل به دلیل رفتارهای غیر دیپلماتیک و جنجال سازی، بخش دیگری از نمایش اقتدارآمیز سخنرانی رئیس جمهور کشورمان است که مورد توجه دنیا قرار گرفت.